15 November 2013

Stormsamling 2013 (Ivar Kim og Einar når nye høyder)

Litt seint, men årets stormsamling var så bra at litt forsinkelse ikke kan hindre publisering.
På grunn av jobben kom eg meg ikkje opp til Bulandet før med siste ferge fredag kveld. Heldigvis hadde jeg fått reservert plass med Lillian og gjengen i Skogbu. En skikkelig godgjeng der :-)

Vi var selvfølgelig bortom Floren til Liv for et par øl i meget godt selskap. Askvollfolket er nå særs trivelige folk så gjensynsgleden er alltid stor. Planer for neste dag blei lagt og eg klarte å skyvet ansvaret for det organiserte over på Ronny og Ashley (dermed sklei de umiddelbart ut av denne bloggposten). Jeg hadde forøvrig ingen dårlig samvittighet for det med fjoråret friskt i minne.

Så lørdagen dro jeg ut med Lillian og Anja (sjølvsagt), Siren, Geir Ingolf, Einar, Eivind og Johnny. Vi tok sikte på Navarskjæret, da det ikke var allverdens bølger. Der ute klarte jeg  (med Bulkenbølgen friskt i minne) å sprinte fram å ta den første surfen som endte i en endo (salto, loop). Ganske fornøyd, men jeg tror kanskje noen i selskapet ble litt forsiktige etter det... (typisk nok fikk ingen tatt bilder av det). Uansett bra surf der ute og de fleste myknet nå opp etterhvert.


Siren fikk noen bra surfer i kongerikets stiligste fargekombo

Johnny er elvepadler som tydeligvis har surfet litt før

Einar var storfornøyd med P&H Aries

Johnny på vei ut igjennom brenningene

Eivind D på hugget

Geir Ingolf tok og bilder

Anja fikk noen fine surfer med god fart...
...så det virkelig sprutet om baugen

Lillian smiler alltid når kajakken skyter fart...

...og jubler høyest!

Etter lønsj var bølgene vokst til litt over sunn størrelse, så guttene måtte selvfølgelig tøffe seg, noe som endte med svømming.


Fjæreplyttene var mer nyskjerrige enn vanlig, de var nok ikke vant med så spektakulære stunts - Sunnfjordingene har det jo mest i kjeftenVi satte imidlertid nesen innover mot Skalderskjæret ganske raskt, men gruppen ble splittet opp på veien. Noen ville ut igjen (de traff noen ivrige kjentfolk på vei ut), noen ville inn, men jeg og et par stykker fortsatte til Skalderskjæret - mitt favorittskjær i hele verden! Her var det mange padlere som holdt på og fine forhold for alle nivåer. En klassisk feelgood surfeettermiddag som varte (nesten) helt inn i solnedgangen.


Geir Ingolf

Anja tar sats...

...og følger opp!

Einar var i støtet på dagen men imponerte desto mer om kvelden
Anja liker surfing

Ja ja, Ronny fikk litt publisitet likevel
HP er tilbake og liker godt kajakken til EinarDet gjør Einar også

Johnny tar elvemanøveren...

...og skyter fart

Einar og Aries igjen
Eg var på land på skjæret og tok bilder. Plutselig skjedde det noe; Ivar Kim traff bunn og fikk en luftetur.All bildene blir store om du klikker på dem.

På kvelden var det tradisjonen tro vinsmaking. Forskjellen var at jeg hadde tatt med noe god vin denne gangen og Einar ville blindsmake. Riktignok er Einar god på norditaliensk vin, men det han gjorde denne kvelden overgår ALT jeg har vært med på når det gjelder smaking. Han begynte selvfølgelig bra med å tippe druetype (nebbiolo). Dette var forventet. Han tippet også område (Barbaresco) og ganske raskt produsent (Produttori). Dette er imponerende i seg selv og jeg kjenner ingen som ville vært i nærheten av å kunne klare mer enn druetype eller på en veldig god dag og med en god porsjon flaks, område. Den virkelige "once in a lifetime experience" (for meg altså) kom så; Jeg bekreftet at dette var rett "gjettet", men la til at det var en enkeltmarksvin. (En av ni enkeltmarksviner til denne produsenten - det sa jeg ikke til Einar altså, han vet det jo, men til de andre). Einar luktet, smakte, gurglet, tenkte og sa: "Moccagatta eller Asili". Jeg spurte "hvilken av dem", Einar svarte "Moccagatta". Jeg holdt på å daue av vellyst og måtte bare leende spørre om årgangen. Einar luktet, smakte, gurglet og tenkte igjen og sa: "98 eller 99". Jeg spurte igjen "hvilken av dem? Einar svarte -99 og det var bare å dra fram flasken:Jeg måtte spørre om dette var noe han kunne gjøre hver gang, men han innrømmet at det var det slett ikke. Men denne kvelden traff han i alle fall innertier! Jeg gleder meg til neste år, for DA har jeg en nøtt som blir verre å knekke (håper jeg i alle fall).

For vi kommer tilbake, Bulandet! Hvert år!
5 comments:

Lene Gjelsvik said...

Flott innlegg og bra padlebilde. Kult med loopen trinn for trinn. Slik skal det vere på Stormsamlinga! Må klare å booke inn den helga i -14 altså..

Mildrid Flø said...

Flotte bilete! Trur eg må slå fylge med Lene til Bulandet neste år. Var der i 2009, og vil gjerne tilbake!

Har elles eit spørsmål til deg, Hallvard. Har høyrt at du har ein svart og oransje Avocet. Driv i desse dagar og skal oppgradere frå plast til glasfiber-avocet, og er litt usikker på fargevalg når det gjeld skrogfarge. Fornufta seier kvitt, men hjartet seier svart. Kva erfaringar har du med svart Valley-skrog til hard-bruk-padling? Blir det fort frykteleg stygt (kvite striper), eller blir det berre vanlege bruksriper som er svarte i botnen?

Hallvard said...

Eg følger alltid hjartet! Svart heile vegen til Vladivostok utan tvil!

Einar Magnussen said...

Fin lesning, Hallvard! Kom over denne en sommerdag. Ja, vi kommer alltid tilbake til Bulandet :-).

Einar Magnussen said...

Fin lesning, Hallvard! Kom over denne en sommerdag. Ja, vi kommer alltid tilbake til Bulandet :-). Og svart er fint. Uansett hvor mange riper du får, så vises det ikke på vannet.